Enviat per: oriolvidal | 28/09/2007

Els tertulians són uns perles

“Us en recordeu quan la Björn Borg va trencar la foto del Papa?” (Núria Ribó, dimecres 26 de setembre del 2007, a El Club, sense que ningú no la corregís pas). 

sinead.jpg

El famós extenista suec, tot i reconèixer haver tingut una moral una mica laxa, ha negat taxativament qualsevol acció iconoclasta per part seva. La cantant islandesa Bjork diu que no ha tocat una raqueta de tenis en sa vida i que, en tot cas, ella cremaria fotos de Lars von Trier. I, per últim, la irlandesa Sinéad O’Connor, mirant cap a una altra banda, ha demanat perdó pel seu passat i ha acabat gravant un disc inspirat en la Bíblia i Déu, titulat Theology: i això és ben cert, aneu a l’emule i purifiqueu-vos.

Conclusió: es poden concentrar més disbarats i inexactituds en una frase de 13 paraules? Quantes d’aquestes ens col·loquen durant el dia els senyors i les senyores entesos? Frivolité… i olé!

Anuncis

Responses

 1. Bàsicament és una doble ignorància, entenc, la de la protagonista del sacrilegi i la del sexe del tenista. Se’m fa estrany que ningú recordi a Borg.
  Ara bé, respecte a l’acció iconoclasta, ningú va multar a la cantant. Ningú. Amb els reis passa el mateix, o són instàncies superiors?
  Nothing compares to 2U, old ravioli.

 2. No, Puigma! La Ribó va tenir una doble confusió: ella volia dir la Bjork en lloc de la Sinéad, però la va batejar amb el nom del tenista amb aquella alegria tertuliana. Em vaig fotre un tip de riure!

  No m’obri encara el tema dels reis, que ho farem més endavant, quan li trobi alguna aresta conyona a l’assumpte. Mentrestant, us convido a passar per Reflexions en català, on hem abordat el tema amb passió incendiària.

  Tertulians, especialistes de res i setciències d’estar per casa. Els sofistes del segle XXI. Què me’n dieu? Qui en té la culpa?

  Ah, Puigmalet: li he deixat això tan redundant i cacofònic que ha escrit vostè del Nothing Compares to 2U, fixi-s’hi. Més que res, per si era una broma lexicogràfica. Si no ho era, faci-m’ho saber i faré neteja.

 3. Discrepo. Si ella volia dir Bjork, per què afegir un prenom? No sabia què es deia, bàsicament, com la majoria.
  Això del 2U no té res de lexicogràfic, més aviat ho té tot de topicàs… Què vol dir amb això de “Li he deixat…” o “faré neteja”? Tendències birmanes, potser?
  Així com vaig parlar de El Jueves, crec que acabaré parlant també de la crema bubònica. Des de la lexicografia un altre món és possible!

 4. Que no, Puigmalet, que m’ha posat vostè “to 2U”, fixi-s’hi, que hi ha el “to” dues vegades: el “to” i el “2”, que sona “Nozincumperstutuyú” i queda malament. Que si vol ho esborro, com també tot això, i faig neteja, birmana o sèrbia, com més ho detesti.

  Crema bubònica, next on “Reflex Irreflexiu”. Be patient, my friend.

 5. jo veig més greu que ningú no la rectifiqués que no pas l’equivocació en si. Un lapsus el pot tenir tothom, no anem ara de superperfectes, però el greu és que ningú se n’adonés.
  Una de les pífies a la ràdio més heavies que he sentit darrerament va ser en un programa d’esports d’Ona FM (no coneixia els periodistes) parlaven de la prèvia del mundial de rugbi. Un diu”parlem de rugbi, aquest esport podríem dir… nordamericà”. I salta l’altre hi diu “clar, clar, ho podem dir, nordamericà”.
  A veure si s’hagués equivocat dient que era francès perquè no sap que va sortir de l’escola anglesa de Rugby, doncs encara, perquè França té molta tradició en aquest esport i es pot entendre el lapsus.
  Però és que als estats units ni tan sols hi juguen, a rugbi!!!! Fan Futbol americà!

 6. Correcte. Poso en entredit tot el pack d’opinadors.

  Sobre la cagada d’Ona FM, jo crec que s’acullen a la màxima d’en Pujol: “És nordamericà tot aquell esport que es practica a Nordamèrica.”

 7. Glups…Visca els lapsus.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: