Enviat per: oriolvidal | 15/01/2008

‘Canonazo’ en propia puerta

canon.jpg

García López Pérez no ha copiado un cd en su vida, no juega con el ordenador, odia que la música le estropee el sonido ambiente de sus viajes en autobús y aborrece pasar por extraños procesos de grabación cuando puede disfrutar de todas las obras que desea perfectamente presentadas, enfundadas, encuadernadas y sin hipotecas a la nitidez. García López Pérez sólo compra originales y antepone la calidad a la cantidad. Sus ansias de conocimiento no le provocan mayores descargas que las del placer del melómano ocasional, las del cine bien sonorizado y definido o las del informático de peras a uvas.

Pero todo eso da igual, porque García López Pérez es visto como un criminal en potencia por el Gobierno y ahora se va a convertir en una víctima de la guerra preventiva que ha emprendido un ministerio en connivencia con la Sociedad General de Autores. Curiosa organización, ésta: en vez de levantar un monumento a García López Pérez por su ejemplar y abnegado -aunque involuntario- cumplimiento de la Ley, va y le meten un hachazo de impuestos y lo tachan casi de serial killer, culpable sin presunción. Cualquier día de estos, García López Pérez se convertirá en un radical de ese nuevo Juegos Reunidos que supone el Emule. Cosas de esta Ley usurera e inflacionista; cosas de esta ley de los golazos en propia puerta. Esta nueva modalidad de pay-per-view no era la solución y menos viniendo de creadores a los que se supone imaginación e ideas. Pero así son la burrocracia y la jeta al poder.

Anuncis

Responses

 1. Completamente de acuerdo. Yo también soy García López Pérez. Nunca me he bajado ni un CD; y con las películas exactamente igual. A veces me han dejado alguna y es como no verlas. Así pues, también soy contrario al canon de los hu…. Abrazos sin canon.

 2. Doncs jo tinc uns 200 CD de pel·lícules baixades de l’Emule i no tinc cap remordiment. El dia que a l’Alt Urgell puguem veure les mateixes pel·lícules que a la capital de la colònia, llavors potser tindré remordiments.

 3. Jo també sóc un García López d’aquests. No tinc ni l’emule a l’ordinador (hi ha tants pocs flims lexicogràfics…).
  Però ara hem de pagar justos per pecadors (com el delinqüent confés d’aquí dalt…). Això requereix una actuació urgent dels Mossos de la colònia! Justícia i un càstig exemplar! ¿La delació encara es premia? Perquè jo ofereixo el meu testimoni davant el tribunal inquisitorial del Cànon a canvi del “Liber elegantiarum”, per exemple.

 4. A mi em sembla molt bé que hi hagi qui no es baixi res de l’internet. A mi m’agrada comprar aquells cd’s, penícul·les i llibres d’aquells autors,actors, directors,… que m’agraden. Aquells els cuido, tenen, com deien a les classes d’història de l’art, l’aura de l’autor.
  Ara bé. Hi ha ocasions en que, per una cançó, per segons quin llibre, o pel·lícula no em dona la gana de pagar un mínim de 3000 pessetes.
  I encara menys sabent que una part va a parar a les butxaques de l’sgae. Si jo sóc autora també pagaré per utilitzar les meves cançons. La qúestió és cobrar.

 5. Estimats, no us exciteu. ni aquest article és anti-copistes, ni servidor és García López Pérez (o no ho és del tot).

  Només volia denunciar que no ens poden fer pagar “per si un cas”, tractant a tothom de criminal de forma indiscrimada. Què cony els passa al ministre, al Ramoncín i al Teddy Bautista? Són els de “Minority Report” o què?

  És com si ens posessin la multa a priori: quelcom que va contra la norma més elemental del Dret… i que, per altra banda, legitima qualsevol conducta posterior. S’ha de ser imbècil! Com diu la iona76, tot el problema és la pasta.

  I aquí fem quatre conyes i no passa res….

 6. Jo el que no trobo gaire coherent és que si es fa pagar un cànon perquè els autors rebin una remuneració per les còpies privades que fan els usuaris, el fet de fer còpies o baixar-se coses per l’eMule sigui encara un delicte. Si ens fan pagar un cànon, què menys que ens deixin baixar coses, no? O una cosa o l’altra…

 7. Tota la vida s’ha copiat música i vídeo, des dels cassets i els vídeos Beta. I de la mateixa manera que en aquesta societat nostra gairebé tothom vol un pis de propietat i no pas viure de lloguer, quan un disc t’agrada molt el compres (si tens calés).

  Tens tota la raó, Ury. És la típica presumpció de culpabilitat més els interessos de la màfia aquesta de la SGAE.

  Ara bé, també paguem els nostres impostos sense saber les balances fiscals, el que ens tornen en serveis i infraestructures de cada euro que paguem.

 8. Jo tinc música i pelis baixades d’internet.
  Remordiment: 0. La vida és una mena de selva on cadascú sobreviu com pot.

  I us plantejo una pregunta: vosaltres, assalariats la majoria, suposo, passaríeu de pagar l’IRPF si no us enxampéssin? Jo, sí. La raó? Paguem alguns impostos indirectes (IVA, hidrocarburs, sobre l’alcohol i el tabac, de reciclatge), cada dia, amb els quals ja contribuim de sobres a les insaciables arques de l’estat.

  Els rics cada cop paguen menys impostos.
  Els de la classe mitja i baixa, cada cop més.

  I òbviament, el canon SGAE és un impost injust i ridícul que paguem tots i que ens fa més mal a nosaltres, els peques.

  Ja n’hi ha prou.

 9. Haurem de fer contraband de cd’s i dvd’s verges des d’Andorra…

 10. ui, contraban, res.
  fins a 500€ en electrònica es pot baixar.
  😀

 11. Unanimitat, doncs, per part de tothom, excepte pel Puigmalet, que està disposat a fer de xivato. Bé, com diu mon pare: “Merda per al pregoner!”


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: