Enviat per: oriolvidal | 13/02/2009

Darwin i l’sputnikització de Sant Valentí

Les espècies evolucionen per adaptar-se al medi.  Darwin tenia raó i així estem tots els que tenim una mica de personalitat: fent equilibris sobre el precipici, marginats per la nostra suposada repel·lència; al límit de l’extinció, per la nostra gosadia. El medi tira massa a mediocre i, si l’ahir era dels micos, el futur és ara dels macacos.

Només l’amor ens fa creure en la nostra categoria. Els sentiments es mantenen flotant contranatura i ens permeten una pausa per fer teories redemptores. En el nostre Beagle, discutim sobre la selecció natural i l’artificial, admirem la fauna admirable (i la que no) i ens deixem embriagar per la flora, que menys dóna una pedra. Ens fem una composició de tot plegat i així anem fent, fins dibuixar en els nostres quaderns un món que potser només encaixa en els cuadriculats credos amb una mica de paràbola. Tot és imaginació.

Però ara ve la notícia: avui, 13 de febrer, vigília de Sant Valentí, a 800 quilòmetres sobre Sibèria, s’ha produït la primera col·lisió entre dos satèl·lits, l’Sputnik rus i l’Iridium nordamericà. Els extrems s’atrauen -això ja ho sabíem- i també evolucionen, fins parir el gran al·leluia: cansats de tant ballar orbitant l’un davant de l’altre, avui tots dos rodamons han donat el pas definitiu per aparellar-se. Una còpula pionera i còsmica, a 27.000 quilòmetres per hora. Ells rai, que poden.

Els científics d’una banda i de l’altra no n’acaben de treure l’entrellat, però la conclusió no pot ser més clara. Les espècies evolucionen… i n’hi ha uns que s’han enamorat. Segons les versions oficials, naturalment, es tracta “d’un accident”. El drama de convertir un desig brutal en quelcom indesitjable.

Anuncis

Responses

  1. L’amor ho pot explicat tot… diuen. Però també això??? Una abraçada.

  2. Ja pensava que tots els que visiteu aquest bloc ereu creacionistes, tu! Fins al quart dia no ha arribat el primer comentari!

    És una miradeta irònica a Darwin feta per un que creu en l’existència de l’ànima i que, per rematar-ho, acaba de veure WALL-E.

    Una mica de romanticisme en el dia de l’amor… i, sobretot, un homenatge a les víctimes dels amors impossibles.

  3. Es troba a faltar un vals d’Strauss de música de fons, home…

    La nostra espècie deixarà un planeta brut com una guilla. Shame on us!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: