Enviat per: oriolvidal | 31/03/2009

Mataràs per beure

Només 25 països en tot el món han reclamat que l’aigua sigui considerada un dret humà. La resta asseguren que no s’han begut l’enteniment… (però, potser sí, la decència). Opinen que l’aigua, com a necessitat bàsica que és, ja queda sobreentesa en l’article 25 de la Declaració dels Drets Humans del 1948. Ja sabeu, aquell que diu que “tota persona té dret a un nivell de vida adequat que li asseguri, així com a la seva família, la salut i el benestar, i en especial l’alimentació, el vestit, l’habitatge, l’assistència mèdica i els serveis socials necessaris.” Un article que té 60 anys i que, com es pot comprovar, ha tingut un èxit global brutal, per la qual cosa no cal afegir-li ni treure-li ni una coma.

M’encanten els discursos grandiloqüents i emotius, de veritat. I també m’encanten la gramàtica i els redactats, excepte quan algú els transforma en eines d’incomunicació, quan no d’inhumanitat. A Istanbul, governs, institucions i organismes s’han passat dies negociant sintagmes, paraules i puntuacions, però finalment no s’han posat d’acord. O millor: no s’han volgut posar d’acord. I la sintaxi dirà el que li donarà la gana, però la realitat és que anem cap a un món amb poca aigua, mal repartida i pitjor aprofitada. El planeta té set de justícia, però pateix també una forta sequera moral. Això sí: We Are the World, We Are the Children! Els himnes no serveixen per res si no trapassen la consciència i són capaços d’esgotar les lleis de l’economia.

I passarem de jugar amb pistoles d’aigua a utilitzar les pistoles per l’aigua. Assecarem els rius i els mars, ens endraparem els casquets polars, marxarem cap a Mart i seguirem fent de la nostra bonica expedició un majestuós despropòsit. “Cap altra espècie ha arribat a tant.” Absolutament d’acord.

Anuncis

Responses

  1. Doncs tens tota la raó del món. M’ha impactat la frase que passarem de jugar amb pistoles d’aigua a fer-les servir per aconseguir-ne. Brutal.

  2. O potser ens ofegarem en un got d’aigua abans de maxar cap a Mart.

  3. Hehe, ben girat, Marc! Acostumo a ser irònic amb aquests temes, però si m’he de col·locar en el bàndol dels polítics o els que reclamen una miqueta d’acció…

    Jordicine, i això que ara els nanos ja van amb metralletes d’aigua, que jo les he vist! Amb una ràfega et llancen litre i mig a sobre.

  4. Aquestes cimeres les aprofiten els polítics per intentar netejar les seves consciències de cara a la galeria però amb minsos efectes per redreçar el rumb del planeta. És molt fàcil emetre grans frases buides de contingut. El difícil és exercir el poder amb múltiples però petites accions que millorin la qualitat de vida dels més desafavorits. I això jo crec que no els importa.

  5. tu ho has dit, xavi. Porten sis mesos amb allò de la refundació del capitalisme (“la refundància”, segons vam dir aquí) i ells van fent, al seu ritme, entre canapè i canapè.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: