Enviat per: oriolvidal | 08/06/2009

Vosaltres heu parit l’abstenció

(NOTA PRÈVIA: resultats electorals, lectures interessades. Jo tampoc me n’he escapat, ja aviso.)

Es lamenta i brama la classe (?) política. “Europa no mereixia això”, somiquen. És tan evident que no com que tampoc el poble mereix aquests dirigents decadents i de retòrica recremada. Han convertit un dret en un tràmit penós: el d’haver de triar entre tanta incapacitat garantida i orgànica. Entre tanta estructura homogènia i falaç, escupida en forma de blocs (els electorals i els partidistes, dic). Poc estimulant, la veritat. De tot, menys festiu. De tot, menys responsable.

No dubto del talent i de les bones voluntats individuals. Ofegades queden, però, en aquesta dèria absurda de la partitocràcia, del control pel control, i en aquest paternalisme que acaba suposant la gran escenificació del fracàs: com es pot parlar de llibertat, quan tu mateix fas un sistema perquè cap ovella se t’escampi massa?

La credibilitat i el carisma, ho sento molt, no es poden prefabricar. No pots potenciar propietats si són inexistents. Les ments cridades a ser líders fugen d’aquesta arena estèril i que, en el fons, els tem, perquè tot ha de ser fàcilment identificable, caricaturitzable. Polítiques d’esplai per a prepúbers. Polítiques fonamentades en la por, quan no en l’odi. Polítiques sense matisos. Polítiques de melics. Polítiques de solucions massa fàcils per a éssers massa complets i complexos.

Europa, el problema no ets tu. És dels que han abdicat de la seva feina. Han jugat al blanc o negre sent grisos, molt grisos. Doncs aquí ho teniu. Felicitats.

Anuncis

Responses

 1. Tens tota la raó del món. I, a sobre, intenten donar la culpa als altres. No et perdis l’intent d’esbroncada de Tremosa al Cuní i la resposta del Mestre. Una abraçada, Ury.

  *Malgrat tot, jo vaig anar a votar.

 2. Jojojojojo, ho acabo de veure a l’e-notícies. El que es diu un “rapapols” en tota la regla, i li fot a ell i a la resta…
  El que passa és que el Cuní no es frena a temps i una mica més i no necessita gent per fer la tertúlia.

 3. He fet un enquesta al meu bloc:

  Quant durarà la profunda reflexió dels partits per l’alta abstenció?

  Un dia
  Un mes
  Tota la vida
  Què?

 4. Marc, ja saps que guanyarà el “Què?”, no?

  De fet, és el que estan responent els polítics. Quin nivell, Meritxell!

 5. la idea d’una Europa única sempre ha estat una falàcia. El que els interessava ja ho tenen: lliure circulació de capitals. La resta, els la porta fluixa.
  Jo no vaig anar a votar. Estic decebut amb una classe política que només s’interessa per tu quan has de votar.
  Potser sóc un idealista radical, però jo trobo a faltar l’esperit de l’àgora grega, on tothom votava a mà alçada (bé és cert que ho feien només certes classes socials).
  Jo vull més referèndums, més lleis que facilitin la meva vida, més intervenció dels governs en béns de primera necessitat (vivenda, per exemple) i no en salvar bancs dirigits per descerebrats i lladres de coll blanc.
  I els partits no responen al que jo espero d’ells. Solució: abstenció.
  salut!

 6. El problema, dejordim, és que als polítics ja els van bé les desercions. Sobretot, de la gent que pensa, doncs així poden “perfeccionar” el seu status i els seus paràmetres.

  És significatiu el que passa amb els partits de nova creació. Tots acaben caient en els mateixos tics, perquè el sistema t’hi aboca.

  Europa, a la fi, acaba sent un mercat únic perquè el Estats Units ho tinguin tot més fàcil. Tot allò del proteccionisme cultural ha quedat com una fricada dels francesos. Les pressions són massa.

 7. I arribarà el dia en què només es votaràn ells a ells mateixos… Només els polítics votaràn. I continuaràn anomenant-lo democràcia…
  Salut!

 8. Home, Rubentxo, de dissimular en saben un tou. Abans aprovaran la clonació i tothom tindrà un gen que els inclinarà a participar de les seves festetes.

  Ens calen líders que trenquin les convencions i retornin el poder al poble! Sóc massa utòpic?

 9. Massa utòpic?
  Hummmm… No sé… Es suposa que deuria de ser així, no? Es suposa que els polítics són al món per ajudar els ciutadans, no? Es suposa que son savis i tenen bones intencions, no?
  Hummmm…
  Això deuria canviar, no?
  Hummmm…
  Sí, tal vegada sigues massa utòpic…
  Hehe


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: